30 sekunder med Carin Jämtin och Mikael Damberg

Jag hade klivit på Gröna Linjen längst bak i tåget vid Rådmansgatan och arbetade mig framåt. Mellan T-Centralen och Gamla Stan nådde jag längst fram, där Damberg och Jämtin syntes smida planer. Jag slog till direkt. ”Vi måste få till stånd en lag som förbjuder all vägsaltning”. Snabbt lade jag till: ”Det är jag som är Bengt Jonasson” varefter Damberg bekräftade att han tidigare erhållit mina mejl i frågan.

Damberg klev av gröna linjen i Gamla Stan tillsammans med Jämtin klockan 12.50 fredagen 21/3 2014.

Damberg klev av gröna linjen i Gamla Stan tillsammans med Jämtin klockan 12.50 fredagen 21/3 2014.


Vägsaltning är sabotage mot trafiksäkerhet och samhällsekonomi, tillade jag. Men går det inte bättre att bromsa framkastade Damberg. Men det funkar ju inte var mitt omedelbara svar. Man bara lurar trafikanterna att tro att det inte är halt men så är det halt i alla fall. Så inträffade ju på Tranarpsbron med en dödad och 75 bilar i krock. Annika Canaki på Trafikverket bedyrade att vägen var halkbekämpad men facit visar på grov allmänfarlig ödeläggelse.
Ett "framtidsparti" som tillåter saltning av våra vägar, är inget riktigt framtidsparti. Saltningen av våra vägar är det civiliserade samhällets grövsta brott mot mänskligheten. Ren luft, rent vatten och rena vägar utgör grundläggande mänskliga rättigheter.

Ett ”framtidsparti” som tillåter saltning av våra vägar, är inget riktigt framtidsparti. Saltningen av våra vägar är det civiliserade samhällets grövsta brott mot mänskligheten. Ren luft, rent vatten och rena vägar utgör grundläggande mänskliga rättigheter.


Ingenting i ett civiliserat samhälle är tillnärmelsevis så korkat som vägsaltning!
Canaki bedyrade till media att vägen var "halkbekämpad" men förklarade inte varför. Likväl krockade 75 bilar på Tranarpsbron. Vad är det då för mening med halkbekämpning? Canaki förklarade inte varför!!!

Canaki bedyrade till media att vägen var ”halkbekämpad” men förklarade inte varför. Likväl krockade 75 bilar på Tranarpsbron. Vad är det då för mening med halkbekämpning? Canaki förklarade inte varför!!!

Reflektion: Gunnar Malm är fortfarande inte lagförd. Vad gör Anders Perklev?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *