Palme & Co

By | december 17, 2021

När jag skrev brevet till Kjell-Olof Feldt från Saltfria-Väg-Fraktionen hade jag redan klagat omfattande på vägsaltningen under drygt 16 år. Jag hade skrivit till framför allt Trafiksäkerhetsverket och till Vägverket. Vissa sådana svar har jag kvar, t.ex. från Per-Anders Örtendahl. Jag hade också vid inledningen av 1980-talet tryckt upp egna dekaler (klistermärken) med texten VÄGSALT DÖDAR. De var 10 cm höga och 60 cm breda. Texten var svart på gul botten med en röd inramning. Alltså samma kulörer som på Vägverkets varningsskyltar. Det var alltså vida känt att jag protesterade mot vägsalt, den svenska civilisationens mest omfattande brottslighet. Jag gjorde också reklam för mitt politiska parti med diverse olika skyltar.

När Palme mördats, vilket inte var ett dugg förvånande, slog det mig tanken att använda mordet för att få upp vägsaltningen ”på bordet”. Varför jag således författade brevet på min Facit Privat.

Det blev tyvärr lite slarvigt och dessutom felstavat till statsminister. Men jag gitte inte skriva om. Det var ju inte en viktig ansökan om ett nytt jobb. Det väsentliga var ju att budskapet gick fram.

I januari 2006 lämnade jag frivilligt ifrån mig mina sex lagligt förvärvade vapen. Jag insåg ju att polisens önskemål var baserat på ett missförstånd. Jag skulle snart få dem tillbaka. Men tyvärr blev jag överkörd av vårt opålitliga rättsväsende. Nu har jag således, förutom licenshandlingen, bara kvar originalkartongen.

Jag kräver att få tillbaka samtliga vapen med licens på livstid, vilket jag ju hade tidigare.

3 thoughts on “Palme & Co

 1. RoadKill

  Tack Bengt för ett mycket intressant inlägg!
  Jag hoppas innerligt att din revolver återfinns.

  Det hade även varit intressant att få veta mera om din kunskap och syn på ammunition.
  Använde du samma Winchester metal-piercing super-X ammunition till de tomhylsor du sände K-O Feldt?
  Blev din ammunition även beslagtagen av Polisen (och också försvunnen?)
  Har du kvar bilder på asken eller kommer ihåg inköpsställe, vilken typ, var och vilken tid du köpte den?
  Även generellt vad du tycker om metal-piercing ammunition, ifall den fyller någon funktion och hur du ser på användningen av denna ammunitions-typ.

  Kanske du kunde göra ett inlägg om ammunition, så hade du säkert fått ännu fler följare och väckt ännu större intresse för din sak.
  Väl mött, tack!

  Reply
  1. saltonroads.kills@gmail.com Post author

   Hej!
   Jag använde så gott som bara Normas ammunition med lite flat blyspets. Det var en tillfällighet att jag råkat köpa metal-piercing. Det var inte med något särskilt syfte. Handlade för klubbens räkning huvudsakligen hos Hallkvist Vapen utanför Linköping samt Allans Vapen i Gnosjö. Den senare hade ofta lite bättre pris på grov ammunition som .45 ACP och .357 magnum. Jag passade på att ta en liten omväg när jag åkte från Finspång till Växjö. För egen räkning köpte jag en större kvantitet israelisk 9 mm pistolammunition tillsammans med Katrineholms pistolskytteklubb. Den motsvarade ungefär ”rödlack” för kpist. Den allmosa jag fick i ersättning för vapen och ammunition har jag inte löst ut. Alla mina vapen borde ha skrotats i Linköping. Men enligt SvD, Mathias Ståhle, har min magnumrevolver sålts vidare. Helt galet!

   Reply
   1. RoadKill

    Hej igen Bengt!

    Tack för ditt välformulerade och intressanta svar på mina tidigare kommentarer och frågor.

    En sak som jag tänkt på är att Du som aktiv och erfaren skytt möjligen besitter unika kunskaper som kunde ha hjälpt utredningen av Palmemordet.
    Kanske Du rentav träffat eller mött gärningsmannen på någon skjutbana med sin .357 någon gång?

    För det är ju inte vem som helst som besitter en .357 revolver och metal-piercing ammunition,
    vilket borde kunna ringa in och begränsa möjliga gärningsmän betydligt.
    Antingen någon person som har ett stort vapenintresse, eller någon kriminell person som har fått tag på vapnet illegalt.

    Du som vet hur en erfaren/oerfaren skytt hade betett sig, och vet hur det är att skjuta med en .357,
    är det inte lite märkligt och motstridigt att mördaren både visar upp en stor kyla och beslutsamhet, nästan professionalism,
    samtidigt som han missar att träffa en person (Lisbet) från ca 1 meters håll? Och varför han bara avlossar två skott?

    Det hade varit intressant att höra Din åsikt och teori om hur mordet gick till och vem Du tror ligger bakom!
    Är skytten en stor misslyckad ’klant’ som inte kan träffa ett stort mål från 1 meters håll, eller finns det andra förklaringar eller orsaker bakom?

    Väl mött, tack för alla Dina intressanta och intelligenta svar!

    Reply

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *