SCA – Var det verkligen värt priset, SVD?

By | november 26, 2015

Är ni mer berusade än ni kanske borde? Man kan ju undra med tanke på era rosor på kinderna.

Förtjänar de att vara glada och nöjda eller ska de skämmas?

Förtjänar de att vara glada och nöjda eller ska de skämmas?

En av mina viktigaste anställningar var som processingenjör på Forsmark 1 (50%) och huvudlärare i energi, miljö, kvalitet, ledarskap och konstruktion på Forsmarks unika och mest framgångsrika gymnasieskola 1988-1998 (50%). Tack Christer Willebrandt för den pedagogik du bidrog med i fysik och matematik. Våra elever låg ju längst fram i pedagogiska prov och i Svenska Dagbladets fysikpristävling. Tack också, Sven Pudas, för det utmärkta ledarskapet på skolan. Under åren 1996 och 1997 hade jag förmånen att företräda Vattenfallskoncernes samtliga SACO-medlemmar (cirka 1500) i egenskap av CF-ordförande inom Vattenfall. Jag var samtidigt  personalrepresentant i koncernbolagsstyrelsen då Carl-Eric Nyqvist var VD.

Vid ett flertal tillfällen fick jag träffa den genuint prestigelöse ledaren på Vattenfall Elförsäljning, visionären Jan Johansson, vilken enligt min bedömning i stor utsträckning bidrog till Vattenfalls utveckling vid omstrukturering från affärsdrivande verk till ett bolag som skulle producera en avkastning istället för att som tidigare, beställa medel från skattebetalarna. Johansson hade förmodligen utgjort ett utmärkt stöd åt efterföljande koncernchefer vilka tyvärr valde en annan inriktning, att köra Vattenfall i botten.

Johansson lyfte sedan Boliden till ny höjd och mervärde. Insatserna i SCA har därefter varit betydande för såväl dess aktieägare som för det svenska folket. Hygienartiklar har framför allt bidragit till SCAs utveckling.

Må vara att de två gubbarna Sverker Martin-Löf och Anders Nyrén har gjort sitt. Men Jan Johansson borde ha mycket mer att ge. Min undran är om det inte är sabotage mot såväl SCA som mot det svenska folket att, med detta slag under bältet, sparka ut en svenska samhällets tillgång som Jan Johansson.

Anders, Sverker och en av näringslivets och det svensks folkets mest värdefulla ledare och värdeskapare.

Anders, Sverker och en av näringslivets och det svenska folkets mest framgångsrika ledare och värdeskapare.

De slantar som gått till jakt och till flygresor är ”peanuts” i förhållande till de mervärden som Johansson skapat. Min bedömning är att det är den svenska avundsjukan som utgjort SVD-analytikernas drivkraft. Är man som Johansson, i tjänst dygnet runt, bör man ha rätt till vissa friheter. De är ju trots allt bekostade av SCA, inte av skattebetalarna, som våra myndigheter parasiterar på.

Min slutsats är att: Är man inte per definition en svensk jante, är man per definition en svensk brottsling! Vad har jag gjort för ont för att födas till en svensk medborgare?

Varför granskar ni inte Sveriges nu levande mest framstående och mest utpräglade brottslingar tillika samhällssabotörer: Ingemar ”ondskan” Skogö och Gunnar ”ansvarslöse” Malm? De borde båda ha varit inlåsta på livstid för länge sedan. Eller hur Anders Perklev? Men du sitter ju på en myndighet liksom generalsabotörerna på Trafikverket. Eller hur? Ni myndighetsskojare skiter ju fullständigt i vad som är rätt eller fel eller i vad som gagnar Sverige eller det svenska folket. Det enda ni tänker på är att hålla ihop era myndigheter och att missbruka er makt mot oss människor som arbetar och försörjer er. Skäms, Perklef!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *