Till Alice Bah Kuhnke om Public Service

Det torde utgöra en förolämpning av hela det svenska folket att via skattsedeln konfiskera 1300 kronor per medborgare för att underhålla ett undermåligt och ett inkompetent Public Service.

Om Public Service har för avsikt att tala svenska, kräver jag att Public Service ska behärska språket och inte förolämpa hela det svenska folket.

Härom veckan sa Karin Magnusson i Morgonstudion ”… än oss” när alla bildade medborgare vet att det heter ”än vi”. Man ska inte säga mig, dig eller oss då det heter jag, du och vi. Fy så jävligt av Magnusson.

Man ska säga FÖRE då det heter före, inte INNAN.

Varför missbrukas ordet FÄRG då det är KULÖR som avses. Färg är ju materialet, produkten, det man har i burken eller i badet, det man färgar med. Kulör är ju det man ser, synintrycket. Jämför med det engelska språket.

Varför ett evigt återkommande tjat om: Vad får det för EFFEKT? Man kan ju välja andra förträffliga svenska ord som: inverkan, påverkan, resultat, konsekvens eller följd. Effekt är ju i första hand energi per tidsenhet t.ex. kW, hk eller MW.

Billigt och dyrt missbrukas. Man säger billig då lågpris avses och dyrt då högpris avses.

Billigt innehåller en kvalitetsbedömning, dvs att värdet för en vara eller en tjänst överstiger priset.

Dyrt innehåller på motsvarande sätt en kvalitetsbedömning dvs att priset överstiger tjänstens eller varans värde.

”Mitt emellan” billigt och dyrt, finner vi PRISVÄRT, dvs att pris och värde är lika, varan eller tjänsten är just precis värd priset.

Men det mest vidriga är att åtskilliga i Public Service ger ifrån sig oväsen, meningslösa läten, man ”säger” eeeh, eeh, eeeeh, gång på gång i stället för att att hålla tyst. Har man något i Public Service att säga, säger man det. Har man inget att säga, håller man käften. Man ska inte terrorisera hela det svenska folket med oväsen som EEEH! Ungdomar i P3 säger eeeh gång på gång.

PUBLIC SERVICE har ett ansvar för att vårda språket så att inte barn, invandrare och ungdomar lär sig fel. De kan ju förledas att tro att Public Service är pålitligt.

Släpp inte in skithögar i Public Service som säger eeeh. Sätt dem i karantän tills de lär sig!

Om du, Alice Bah Kuhnke gör anspråk på att ha en funktion i det svenska samhället, har du att tillse att de undermåliga kostnadsställena i Public service, hålen för våra skattepengar, inte förolämpar oss medborgare med skitprat och undermåliga läten.

Lägg knutblusen åt sidan och gör något för Sverige och för det svenska folket!

Avslutningsvis är det för jävligt att ni miljöpartister tillåter saltning av våra vägar. Ni har av allt att döma noll koll på vad som är viktigt! Saltning av våra vägar är ju civilisationens mest omfattande brott mot mänskligheten efter Hitlers gasning av judar och romer, och i samklang med Assads kränkningar av civila medborgare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *