Rekommendation att bära skyddsväst

By | februari 1, 2018

Mycket korkat av en socialdemokrat. Anders Schönström (S) förolämpar allmänheten, ja hela det svenska folket med sitt påhitt.

Vi har idag lag på bilbälte, på hjälm om man kör t.ex. motorcykel samt en rekommendation att bära räddningsväst eller seglarväst på sjön.

Det borde vara åtminstone rekommenderat att man bär skyddsväst i områden som Husby, Rinkeby och Stureplan, för att nämna några områden, vilka innebär förhöjd eller stor fara att vistas i.

Även om man inte har några naturliga eller kända fiender riskerar man att komma ivägen för en förlupen projektil från en brottsling eller från en skjutglad polis. Man riskerar också att bli utsatt för knivattack från en vettvilling, en drogad eller någon lägre stående varelse.

Observera att polisens kulor är mer dödliga än standard mantlade kulor.

Vidare är väl en allmänhet, en normal människa, inte mindre värd än en polis. Polisen är ju dessutom beväpnad och kan skjuta tillbaka mot en brottsling.

Bakläxa Schönström!

Nu är det kanske inte alla som har råd med en modern skyddsväst ”skottsäker väst” som kan kosta runt 6000-10000 kr. Det borde således utgå bidrag till svenska medborgare som önskar sig en skyddsväst. Alternativt borde man få göra avdrag i allmän självdeklaration för sådant utlägg.

Det kan ta lite ytterligare tid innan det blir lag på att bära skyddsväst. Det kan också vara rekommenderat att bära väst när man åker till vissa länder vilka kan uppfattas som lite stökiga, kanske nuvarande Turkiet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *