Generaldirektör – ett grundläggande missförstånd

By | januari 15, 2014

När det påstås att man måste acceptera ett kontor i Stockholm för att kunna rekrytera rätt kompetent generaldirektör till det statliga verket, är det en grundläggande felsyn.

Det behövs ingen kompetens för att bli generaldirektör. Det är ju endast ett politiskt beslut, ett köpslående med oppositionen och en måttlig förbrukning av skattebetalarnas tillgångar. Det är tvärt om, att den man inte kan placera, därför att alla i vårt samhälle inte kan bli landshövdingar, kan mellanlagras som generaldirektör. Vi har helt enkelt för få län. Praktiskt taget varje tillsättning av en generaldirektör har visat sig vara en förolämpning av det svenska folket. Varför inte inrätta fiktiva län så att alla överflödiga kan bli landshövdingar. Det räcker kanske med nummer på länen. Man börjar med 1001, därefter 1002 så att ingen kan skryta med ett lågt nummer som på landshövdingars bilar förr i tiden, t.ex. AC 1. Det kan utgöra en option, ett tillval, att benämna efter ursprung t.ex. Trafikverkslänet, Tillväxtlänet, Växtvärkslänet… osv.

Varför har vi ett Naturvårdsverk? Man kan förledas att tro att kostnadsställena på detta livskvalitetssänke inbillar sig att de har en funktion i samhället, dessa hål för våra skattepengar. Gör det till en valfråga att avskaffa Naturvårdsverket, det är ju nära nog lika människokränkande som Trafikverket, dvs att göra livet så meningslöst som möjligt. Ogillar dom koldioxid, är det ju bara att sluta andas, typ, lätt som en plätt!

Jag är tämligen nöjd med att genomskåda det svenska hyckleriet. Vad säger du Per Schlingmann? Har du saltfria vägar på programmet som jag krävde när vi möttes på T-Centralen? Om Alliansen ska ha en chans att komma tillbaka är ett absolut saltningsförbud basic.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *