60 sekunder med Lotta Gröning

By | november 14, 2014

Efter avklarad kurs på Scandic hotell i Luleå var det dags för taxi till Luleå Airport för hemfärd till Dalarö. De tolv kursdeltagarna hade klarat sig galant. Först passerade jag den obligatoriska säkerhetskontrollen. Där är man alltid är nyfiken på min original Letherman Tool. Inköpt i Monteray 1992 är knivbladet numera tyvärr avsågat för att undvika polisens och säkerhetspersonalens maktmissbruk och förnedrande tvång.

Sprang ihop med Lotta på Kallax avgångshall, Luleå Airport, på kvällen den 12 november cirka kl 17.50.

Sprang ihop med Lotta på Kallax avgångshall, Luleå Airport, på kvällen den 12 november cirka kl 17.50.


Utanför gate 5 satt Gröning och printade på sin iPad. Hej Lotta! ”Du som är kändis och har inflytande kan väl hjälpa till med att förbjuda vägsaltning. Man har aldrig kunnat påvisa någon samhällsnytta eller någon trafiksäkerhetsframgång med vägsalt. Saltningen är bara ett korkat påhitt som fortsatt år ut och år in. Jag har protesterat mot vägsalt sedan 1970”. Lotta sken upp och uppvisade ett intresse. Ingen frisk människa vill ju ha vägsalt.
”För ett år sedan började jag blogga om vägsaltning och en del annat också. T.ex. ’På den gamla goda tiden'”. Jag halade fram mitt visitkort som Gröning mottog med en positiv uppsyn. ”Jag ska kolla på vägsaltningen.” Sedan skildes vi för jag hade ett telefonsamtal som väntade.
Visitkort - ABSOLUT VETANDE

Visitkort – ABSOLUT VETANDE


Jag hade seat 11D och när flighten började lida mot sitt slut upptäckte jag att Gröning satt strax framför mig men på babordsidan. Reste mig och gick fram till hennes rad. ”Ett ytterligare tips, Lotta, om du googlar på ’vägsaltning’ kommer du till mig”. Gröning nickade från seat 8 eller 9B. Noterade inte exakt vilken rad det var.
Boarding Pass för SAS flight från Luleå till Arlanda.

Boarding Pass för SAS flight från Luleå till Arlanda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *