Fyra minuter med Pierre Schori …

By | augusti 31, 2014

…på buss 869 från Gullmarsplan till Dalarö klockan 16.55 – 2014-08-25. Jag satt med mina dagstidningar från jobbet och min iPad under större delen av resan. Schori med fru Maud hade klivit på strax efter mig och befann sig på ett par meters avstånd. Mitt val, att sitta långt fram samt att åka baklänges, innebar att jag hade bra koll på ett stort antal medresenärer.
Med en YouTube-film uppladdad på iPaden tog jag tre steg fram till Schori.

Pierre Schori - Välkänd diplomat, politiker och författare

Pierre Schori – Välkänd diplomat, politiker och författare

”Du som har ett politiskt engagemang” började jag. YouTube-filmen hackade pga. dålig kontakt och ljudet var inte tillfredsställande i den lite bullriga bussen. Den blev ett misslyckande. Men Schori såg ändå bilden från min valaffisch och fattade direkt. Han hade tidigare sett min bil med dekalen ”VÄGSALT DÖDAR” och inflikade att han nu också hade ett ansikte. Jag fortsatte med de vanliga argumenten: ”Saltningen är väl bland det mest korkade ett civiliserat samhälle kan utsätta sina medmänniskor för”. ”Ingen frisk medborgare vill ha saltningen vars konsekvens är hasard, dvs. att man inte kan bedöma underlaget och därutöver luras vägtrafikanterna in i olyckor”. ”Ett utmärkt steg i rätt riktning är Catharina Elmsäter-Svärds lag om åtminstone vinterdäck på den tunga trafikens drivhjul”. Jag tror jag nämnde ödeläggelsen i ”Rasbo” också. Alltmedan fru Maud nickade instämmande, fyllde jag i att ”saltningen utgör sabotage mot infrastruktur och realkapital”.
Maud Edgren-Schori - forskare och lärare

Maud Edgren-Schori – forskare och lärare

Efter att ha framfört de viktigaste argumenten föreslog jag Schori att Googla på ordet ”vägsaltning” för att se hur mycket kritik det finns varefter jag återtog min plats på bussen. Vi klev sedan av direkt efter kanalbron och skildes då Schori fortsatte upp längs Karlavägen. På morgonen nästa dag hamnade vi åter på samma buss, nu mot Gullmarsplan. Schori ”hejade”, dvs. signalerade bekräftande.
Dekalen VÄGSALT DÖDAR som jag lät trycka upp för mer än 30 år sedan talar sitt tydliga språk. Självklart har jag Vägverket kulörer. Det är en varningsskylt. Kör inte på saltade vägar!

Dekalen VÄGSALT DÖDAR som jag lät trycka upp för mer än 30 år sedan talar sitt tydliga språk. Självklart har jag Vägverket kulörer. Det är en varningsskylt. Kör inte på saltade vägar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *