Amcoff golf i Villaitana – Benidorm

By | januari 28, 2022

Drygt 30 var vi som lättade från Arlanda med SK 1853 kl. 15.20 den 6 januari. Eftersom Jonas drabbats av Corona tog vår förträfflige tävlingsledare också ansvar som reseledare.

Övriga deltagare anslöt från orter i närheten av Benidorm.

Efter att vi intagit rummen fanns det tid att äta lite middagsbuffé då restaurangen inte hunnit stänga trots den sena timme. Man kunde beställa hel flaska vin som man märkte med rumsnumret och således förtära också nästa dag. Personalen skött hanteringen alldeles förträffligt.

Fredag morgon och jag skulle gå ut i första boll med mitt lag, All In, på ”Levante” så det blev tidig frukost. Ragnar ville slå ut från röd tee tillsammans med Berit och Renée, så också jag valde röd.

Här är miljö och utsikt alldeles intill matsalen på morgonen strax efter klockan 8.

Tog inga kort första speldagen. Hade full sjå med att ta mig runt och lära mig banan. Vi hade dock blivit tipsade om LEVEL, en exklusiv ”bar” i vilken vi serverade oss själva med bubbel, öl, rött och vitt vin samt cirka 30 olika sorters snacks och tilltugg. Man kunde också flytta ut och njuta av den sköna eftermiddagssolen. Här sitter vi hela bollen, Berit, Renée, Ragnar och jag själv.

Men nästa dag 8/1 lördag spelade vi bästboll i tvåboll. Jag med högst handikapp gick med Mikael Olsson. På Poniente var det obligatoriskt med golfbil, eftersom banan är rejält kuperad, var mycket upp och ner.

Vi gjorde väl inte direkt något lysande resultat. Bunkrarna var hårda med ytterst tunt lager av sand. Det var praktiskt taget omöjligt att slå riktiga bunkerslag som man är van vid hemma. På fairway var det okej då man kunde slå vanliga fairwayslag. Men vid green var det besvärligt.

Här nedan ska Mikael just slå ut. I bakgrunden våra medspelare i bollen, Ewa Öhrling och Kent Lindén, den senare som ju också stod för underhållningen och dansmusiken nästan samtliga kvällar.

Efter att ha tagit oss igenom de 18 hålen, vissa mycket utmanande och spektakulära, var det skönt med en dusch, lite avkoppling på LEVEL och senare middagsbuffé.

Jag tog en bild från mitt rum, eller rättare sagt från min altan. Man ser delar av Levante samt den norra delen av Benidorms ”skyline”.

Här en annan miljöbild, trappan ned till restaurangen.

Söndag var det Scramble på Levante. Jag spelade ihop med Eric Gallstrand och i bollen gick vi tillsammans med Ingela och Lars-Olov Pedersen. Hade denna dag förbetald bil. Tänkte att vara lite utvilad inför morgondagens viktiga tävling. Här försöker Lars-Olov nå green på sitt andra slag.

Mitt höga handikapp beror på två saker. Jag är ojämn och slår bort många bollar på hemmabanan, HaningeStrand där det i vissa fall är lite smalt. Ibland får jag bollen på ”tån” och bollen sticker 30 grader åt höger. Ibland blir det för mycket armar varvid bollen går 30 grader åt vänster, både med drive och järn. Måste lära mig att titta på bolljäveln varje gång. Vi fick inget pris. Förlåt Eric!

Så var det dags för lite allvar. Måndag och Amcoff Cup dag 1 i fyramannalag på Poniente. Skönt att golfbil ingår.

Jag hade 13 slag på Leni. Men vad hjälpte det. Man får skämmas. Bo slog långt men inte alltid så rakt. Renée med fyra färre slag höll emot tämligen bra men fick ändå ge sig mot slutet. Vi fick båda stryk. Golf är grym. Renée var dock duktig på svåra inspel, som här:

Det här var den varmaste dagen, 22 grader. Ryktet om LEVEL hade spridit sig och nästan alla hade hittat dit för att ”våldgästa”. Se nedan. Nu hade det också kommit till hotelledningens kännedom. Så nästa dag blev jag ”utslängd” trots att mitt rumskort (rumsnyckel) öppnade dörrarna till LEVEL.

Golf är roligt men också dans och underhållning. Här entrén till baren ”Papamambo” där vi höll igång på kvällarna, tog en Gin & Tonic samt dansade.

Kent Linden i full gång.

Och så klart glada pigga dansare.

Tisdag var ledig dag. Några spelade ändå också på en tredje bana. Efter frukost gick jag till fots in till Benidorm. Med några korta stopp tog det cirka en timma. Tänkte köpa vykort och frimärken för att sända på det gamla sättet. Gick först en promenad- och cykelväg, förbi en golfbana och kom så småningom ut på en större väg.

Det var en ganska trist miljö att knalla på men så småningom blev det lite mer civiliserade trakter. Ganska tydligt att jag nu var framme vid Benidorm.

Besökte turistinformationen nere vid sandstranden. Man sa att frimärken och vykort fanns att inhandla hos dem som säljer tobak. Jo, frimärken hade de men inga vykort, post cards. Mitt på dagen kom en rejäl regnskur varvid jag passade på att äta lunch i typ ”gamla stan” på SALTOKI PINTXOS, Santo Domingo, Benidorm. Det blev biff med pommes, grönsak och öl för € 22.40.

Valde sedan taxi tillbaka för strax under tio euro.

Så var det onsdag och Amcoff Cup dag två. Lag mötte Annelie Ficks och hade tolv slag. Slog som vanligt bort en hel del bollar men lyckades spela jämnt. Alltså vi delade. Renée hade en bra dag och lyckades trycka till Patric, den stackaren. Men vårt lag fick totalt ingen framskjuten position.

Torsdag var det Irish Greensome på Poniente. Jag hade nöjet att spela med Eric Gallstrand igen. Det gick väl hyfsat men inte så att vi kom på någon prisplats. Vi fick sällskap med Elena och Per Lindqvist från Åtvidaberg. De drev också en restaurang vid kusten, Fuerteventura tror jag. Efter golfrundan samlades vi i Gallstrands rum för lite dryck och tilltugg. Gunnar Andersson var också inbjuden. Eric underhöll med gitarr och sång.

På kvällen hade Daniel bjudit in till musikquiz. Det var idel bekanta låtar men vem var artisten och vad var titeln? I mitt lilla lag fanns experten Per Lindqvist. Det var musik från ”hans årgång”. Vi fick alla rätt och kom tvåa. Lagom till prisutdelningen på fredagskvällen var jag ensam från laget och fick för egen räkning hämta en fin keps.

Fredagen 14 januari var det ”fritt spel”. Men Jan Ekström hade tagit initiativ till en tävling om prispengar i liten skala. Alla som ville delta, det var de flesta, satsade vardera tio euro. Spelformen var tvåboll bästboll och jag gick i lag med Gunnar Andersson. Vi kompletterande varandra hyfsat och kom på prisplats och fick tillbaka vardera € 15.

Mikael Olsson förrättade prisutdelning avseende samtliga tävlingar som ursprungligen var planerade av Amcoff. Det var som vanligt ett dignande prisbord av kepsar, tröjor m.m. samt medaljer till de mest duktiga. Samtliga vinnande lag fotograferades.

Sista kvällen var i övrigt lite lugnare. Nu gällde det att packa och att vara pigg nästa dag då bussen skulle avgå klockan 8. Micke hade föredömligt ordnat så att frukosten skulle öppna redan 07.15.

På flyget fick jag en egen 3-sits. Det var strålande väder och redan cirka fem minuter efter ”take off” passerade vi över Benidorm och vek sedan mer norr ut över de snöklädda Alperna. Strax efter blev det molnigt. Klockan 10.50 observerade jag två ”molnpelare”. Har frågat SMHI och de kände till detta fenomen. Men nej.

Tack Jonas och Micke för utmärkt arrangemang. Tack också till alla trevliga och glada medspelare. /Bengt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *