Golf – El Rompido – del 2

By | december 18, 2017

Fortsättning från del 1

Under torsdagens spel gick det lite si och så efter onsdagskvällens utsvävningar. Inga bilder från denna dag, således. På kvällen var det frågetävling. Se längre ned.

Jag fick förmånen att gå med Lars-Olov och Tord under fredagens tävling. Mitt spel var inte så lysande, vilket Lars-Olov hade överseende med. Han lirade desto bättre och gjorde flera par och säkert någon birdie. På 1:an gick jag lite vänster, men hittade bolljäveln. Tord drog åt höger, i spat, men fann trots allt bollen i blötan. Först tänkte han chansa men besinnade sig och droppade istället.

Vi kämpade på. När vi kom till hål 9 köpte jag en banan av personalen som åkte runt med krubb, läsk och öl. Jag slog ut till höger, genom ett buskage samt slog en p-boll, vilken gick till vänster. Jag hade i stort sett givit upp min första. Men Lasse och Tord traskade optimistiska iväg och hittade de första. Jag blev tvungen att slå ut mig vinkelrätt mot bansträckningen för att kunna gå vidare. Tredje slaget var uselt. Jag glömde sträcka på armarna och fick lite tå och toppat. ”VÄNSTER ARM SKA ALLTID VARA STRÄCKT” hojtade Tord. Tusan, det hade jag glömt.

10 och 11 är ”vinkelhakar” höger resp vänster, lite knepiga men rätt roliga. På 12 ska man slå ganska långt över träskmark. Man ska inte gå för långt i sida heller. Till höger = borta. Till vänster = svår att hitta. Men det finns droppruta om man vill slå sitt tredje slag utan att först slå bort en boll.

Väl i mål efter förnedring väntade två för en i baren. En sorts belöning för att man slantat €10 till tävlingen. Det blev alltså två stora starka för sammanlagt €4.60.

Så till prisutdelningen förrättad av ingen mindre än Jörgen. Till höger, Kajsas Lars.

Här ser vi alla pristagarna.

Lars-Olov håller tacktal. Förutom hederspris förärades vinnaren med ett presentkort om 1000 kr att använda till en resa med Golf Plaisir.

Vidare utgick hederspris till bästa dam, dvs Kajsa.

På torsdagskvällen hade vi varit inbjudna till frågesport med longstay, eller närmare bestämt quiz, som ju numera är populärt. Det gick ut på att som svar på varje fråga välja rätt av tre alternativ. Temat för kvällen var golf. Det fixade Göran som hade flest rätt. Han fick så bära hem vandringspriset till vår lägenhet och behålla det under en hel vecka. Här dagen efter i eftermiddagssolen på vår altan.

Lördag är ju resdag och Kajsa, Lasse, Lars-Olov och Tord lämnade oss. Men nya gäster var på väg.

Efter en något sen frukost gick vi till rangen med var sin polett. Därefter hade vi puttningstävling samt slog lite bollar från bunkern. Det var fin men ganska tung sand i mitt tycke. Jag nödgades vinkla min sandwedge för att kunna slå igenom. Bunkerslag brukar vara min starka sida liksom puttningen.

Efter cirka två timmars slitage på verktygen packade vi in grejorna i lägenheten och gick på promenad längs de markerade stigarna i syd och väst mot floden, Rio Piedras.

Strax söder om skogsområdet, mycket bestående av kaktusar och pinjer, finns stora dammar för fiskodling.

Lite längre västerut fann vi ett staket som avskilde ett område för odling av musslor.

På väg tillbaka passerar man 7:ans green. Där det nästan alltid pågår hålning/puttning.

Söndag 26 november var det dags för södra med Göran. Ingen jättebra score idag heller men som vanligt fint väder. De nya gästerna, Agneta, Ingemar, Stina och Karl-Erik samt läkarteamet, Annika, Elisabeth, Christer och Per gick i två andra bollar.

Ett framsteg var att jag slog över träsket på 12:an men det blev ändå dubbelbogey. Hål 14 hcp 1 är absolut det svåraste, både smalt och lång med träd till vänster och vass till höger. Därefter blir hålen tämligen enkla. På 15:e räddades jag av en frälsarkrans. Bollen studsade på badringen till vänster och studsade till höger in mot fairway istället för att gå i vattnet.

Banan omges delvis av naturskog. Den här skylten står vid sidan om backen upp till tee 18.

Måndag 27 var det dags för Irish Rumble på Syd. Startavgift €10 erlades. Jag gick i treboll med Annika och Christer. I denna andra bollen gick Elisabeth, Göran, Ingemar och Per. Av dessa hade Göran utsetts till JOKER vilket så klart meddelades först efter avslutad tävling.

Med mitt höga handikapp fick jag 40 slag på södra. Man kan tycka att det fanns chans att göra poäng. Det gjorde jag också. I början turades vi om att göra huvudsakligen 2-poängare. Christer är jätteduktig och spelade med hög precision, alltmedan Annika och jag tog oss fram. På det svåra 14 ballade det ur nästan fullständigt. Jag blev ensam kvar på green och fick 1 poäng. Totalt hade jag 115 slag brutto och således 75 netto. Inte helt galet. Antal puttar på rundan blev 34. Målet är att komma ned till 26 enligt Fredrik Wallentin på HaningeStrand.

På nytt fick vi två bira för en allt eftersom vi prickade av oss på startlistan i baren. Här sitter Christer, Elisabeth och Annika med den inledande förtäringen.

Per för ett resonemang beträffande hur vi blivit fördelade i bollarna.

Det visade sig att 4-bollen hade vunnit, trots att vi fick tio points till vårt lag från Jokern. Orsaken var i stora drag att Ingemar varit lysande med 40 individuella poäng. Per kompenserade sitt lite knackiga spel med att hålla tacktal. Alla fick pris. Vi i trebollen som kom på en hedrande 2:a-plats fick en pava vin och lite snacks, medan fyrbollen, vilken alltså kom näst sist, begåvades med skumpa och lite fylligare tilltugg. Patric som ansvarade för prisceremonin var lite mer påbyltad pga en förkylningsattack, men höll likväl huvudet högt och fullgjorde föredömligt sin plikt mot oss gäster och kunder.

Eftersnack …

…alltmedan Agneta, Stina, Ingemar och Karl-Erik högg in på var sin utmärkt sallad:

Dags för avslutning denna eftermiddag.

Efter tävlingen blev det bad och därefter promenad till Luz de Mar för käk och öl som alternativ till hotellets buffé.

Nästa dag, tisdag, tog vi ledigt, istället för onsdag. Det erbjöds kulturell utflykt. Inget för mej eller Göran med vår lite profana och tekniska övervikt.

 

Fortsättning följer i del 3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *