Privata domstolar – Beatrice!

By | januari 4, 2014

Alliansen är ju i hög grad för privata initiativ. Vi har framför allt utbildning och vård. När detta framgångsrikt provats under ett antal år kan det vara dags för privata domstolar för att öka objektivitet och valfrihet. Idag är ju samtliga domstolar myndighetsjäviga. Det innebär antagligen ett stort myndighetsövertag vid brottmål då ju också åklagaren är en myndighetsföreträdare. Här föreligger således en stor risk att en åtalad kommer i ett betydande underläge.
Man skulle förslagsvis kunna ha en slumpgenerator som inför varje mål anger om det ska vara en traditionell tingsrätt eller en privat folkrätt som ska bedöma fallet.
Vidare kan man tänka sig att den som blir fälld i en traditionell tingsrätt slipper överklaga till en hovrätt för att istället ha rätt att överklaga till en motsvarande privat människorätt. Då skulle kanske till och med Julian Assange våga komma till Sverige. Vidare skulle många bortkastade och meningslösa resningsansökningar bli onödiga. Bland andra har ju Göran Lambertz klagat på hur omöjligt det är att få resning i det svenska systemet. Ask lär ha signalerat bättring. Men har vi sett något av det?

Vill gärna passa på att slå ett slag för ett korrigerat alfabet. Det är förolämpande att det idag börjar med: A B C D E … Det innebär ju att B som i brottsling kommer omedelbart före C som i civilingenjör. Brottsling och civilingenjör är ju de mest olika och skilda individer ett samhälle kan uppvisa.
Alfabetet bör istället börja med C D E F G … och sluta med Å Ä Ö A B. Då kommer ju C som i civilingenjör och civilkurage först och så långt som möjligt före B som i bottennapp och brottsling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *