Ovanligt många bilar på Askfatsvägen 3. Mellan kl 14 och 15 anlände Lars, Arne, Magnus, Hasse, Ingalill och Ewa. Ja också Leif som hade kommit redan 11.30 för att stötta med lite sysslor.
Efter en lätt lunch på öl, bröd, sill, strömming, lax … blev det liten rundvandring på Dalarö. Vi börjar längs kanalen i västlig riktning mot gästhamnen.
Lite tjafs om bilmärke.
Väl tillbaka serverades Rotari, Prosecco, Ahlgrens bilar och Virginia jordnötter. Vardagsrummet var OK eftersom det fortfarande blåste lite kyligt på altanen.
Snart dags att förbereda middagen. Lars ”Helgonet” tog sig an salladen medan Arne mixade dressing. ”Klicka på bilden för att räta upp”.
Väl på plats nere på bryggdäcket utsågs Hans ”Hazzä” till överste grillmästare av två skapligt marinerade fläskfiléer. I bakgrunden det nya stekfatet från Pan Gourmet som nu skulle testas med några enkla grönsaker. Leif ”Fnatte” hade föredömligt anslutit gasolen, testkört och ställt in gas/luft-blandningen.
Under tiden dracks vitt eller rosé alternativt Falcon eller Åbro.
Till varmrätten erbjöds Mauro. Hög stämning och många skratt runt bordet.
Till dessert blev det min favorit, vaniljglass med hjortronsylt och blåbär. Till serverades av Lars medhavd punch av utmärkt kvalitet … Tegnér & Son. Nu började det dock bli lite för mörkt för ytterligare bild och film med iPhone 6.
Senare, som vickning, grillades choritzo. Till denna erbjöds Johnnys grovstarka senap och Felix ketchup original. Mer starköl och nu också snaps på Runa Vodka Black Label samt av Leif medförd Nyköpingsbrännvin. Den senare var kanske inte perfekt avstämd men gick åt ändå. Ja, ”Nyköping” med sin speciella smak utgjorde ett nostalgiskt inslag, föredömligt uppmärksammat av givaren.
Tacksam också för gåvor av fina viner som medfördes av gästerna.