Alpina killarna kom på besök 16 juni

By | augusti 18, 2017

Killarna medförde fina gåvor som en rolig T-shirt, utmärkt vin och förträfflig whisky och till och med bröd. Vi inledde med kaffe och tosca-masarin. Vädret var bra så det blev utflykt med ”Cattis”. Hans M tog denna bild, utanför grannen, med Hans S och Stefan på flankerna.

Först en liten tur i de centrala delarna av Dalarö därefter besöktes Smådalarö Gård. Hans S förevigade oss på besöksparkeringen.

Efter utflykten smakade det med en skvätt Champagne. Det lite enklare Beaumont des Crayères fick duga. Något senare var det dags för öl med tilltugg på östra altanen. Man kunde också få en nubbe på Runa Black Label.

Allt eftersom blev det läge att förbereda biff, potatis och diverse ingredienser för gourmetpannan. Hans S hjälpte till med att vända i pannan. Men först tog han denna lilla snutt när jag just kompletterat med ett paket scampi.

Jag är inte så duktig på vin men då vi var fyra var det kul med en lite större butelj:

Här ett par plates:

Vaniljglass med hjortronsylt och färska blåbär är en av mina favoriter. Halvtorrt mousserande därtill.

  • Kvällen var kylig så vi fortsatte inomhus. Hans S  greppade min Ibanez och tog några accord. Sedan blev det musikgissning. Att han var en sån virtuos på gitarr slog oss med häpnad. Hans M och Stefan var båda bättre än jag på att komma på låtar. Fram på småtimmarna sa vi natti-i-natti! Efter en något sen frukost vände gästerna hem i Stefans BMW.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *