Sommarens förvärv #2

By | september 14, 2018

Volvos bakhjulsdrivna 744 GLE 1987 utgör en idealisk personbil för vardag i närområde och för långfärd. Insprutningsmotor, fyra växlar + elektriskt manövrerad överväxel, 131 hk och dragkrok är vad man behöver.

När den dök upp på Blocket slängde jag mig i en tidig SAS-kärra från Arlanda till Ängelholm och därefter blev det buss till Helsingborgs centralstation där Ludvig Stråhle från Tågagatansbil AB mötte upp med ”klenoden” strax före klockan 10.

Ludvig var en kul kille som berättade om brottslighet och förfall i det alltmer degenererade Skåne. Inte konstigt att ansvarstagande Sverigedemokraterna har framgång i södra Sverige. Helsingborg är dock en trevlig stad som växer.

Jag tecknade försäkring hos IF och ägarbytet gick smidigt. Strax före lunch drog jag åter till Dalarö.

Här står hon på HaningeStrands parkeringsplats vid golfbanan.

Jag hade tidigare 1991-2004 en svart GLE som jag köpte begagnad vid 11000 mil som jag körde till strax över 50000. Motorn kändes då fortfarande som ny och drog inte märkbart med olja.

Nyligen skjutsade jag hem min syster till Öland, till hennes bostad fyra mil söder om bron. Här står min GLE parkerad utanför. Den har gått 26000 mil och är således lagom inkörd.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *