Ioannis Mouratidis har lyckats utmärkt

By | november 30, 2019

Det var den 3:e september som jag utsattes för ”yttre våld”. Jag hade lyft ut några inköp ur kofferten på min Volvo 744. När jag gick emellan dragkroken och främre delen av min släpkärra fastnade jag på den senare. Med fart framåt blev det en kullerbytta med mellanlandning på vänster axel.

Ingen benfraktur förstod jag direkt men väl en mjukdelsskada, tänkte jag, vilken självläker.

Första veckan kunde jag inte schamponera håret med båda händerna. Det tog emot för mycket. Det var också motigt att sova, att hitta en bra ställning som inte resulterade i värk.

Efter fem veckor uppkom negativa tankar om kronisk värk. Så jag tog kontakt med Skandias vårdplanering. Fick tid 15 oktober hos Ewa Leijonmarck på Totalvård, Karlavägen 100A för eventuell sjukgymnastik. Hos läkare på plats gjordes också ultraljudsundersökning av axeln. Konstaterades skada på ett muskelfäste och brott på ett annat.

Redan nästa dag fick jag besöka positive och trevlige Mouratides och dennes auskulterande AT-läkare. Efter ytterligare ultraljud sändes jag med remiss till Sabbatsberg för ”plattröntgen” samma dag.

Det visade sig vara tämligen fullbelagt med förestående operationer så jag fick vänta till 18/11. Det sägs att ingrepp normalt utförs 2-3 månader efter skada. Nu blev det alltså 2,5 månader, dvs helt okej.

Efter tio dagar blev det ett nytt besök hos Leijonmarck som varit ett utmärkt stöd såväl före som efter operation.

Idag är det tolv dagar efter operation. Jag har ingen värk. Men jag ska gå med ultrasling (axellås) under cirka sex veckor, jobbigt men uthärdligt. På måndag ska jag till Dalarö vårdcentral för att bli av med sutur (stygn) och, efter behov, sårvård.

Alexandra Rosendal (ssk) avlägsnade plåster och stygn, tvättade rent samt applicerade ett par enklare plåster.

NÅGRA TIPS:

1. Broschyren jag fick med hem efter operationen borde förmedlats några dagar (en vecka) i förväg.

2. Under vintertid är en fliströja med hel dragkedja fram ända upp till hals att föredra framför skjorta med knappar.

3. Enligt egen bedömning hade jag kunnat köra bil med servostyrning hem till min bostad. Ännu bättre om bilen dessutom är automatväxlad.

4. Fick fyra olika mediciner/preparat. Dessa borde listas i viktighetsordning, hur de verkar, samt eventuella biverkningningar, som t.ex. trög mage. Gör en tabell i Word eller Excel.

5. Kardborre-låset för tumgreppet bör förstärkas, göras större.

Stort tack till alla som uppvisat engagemang, omsorg och gjort ett bra jobb!

MVH

Bengt Jonasson, Dalarö

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *