Redan TV-avgiften var en förolämpning

By | februari 13, 2018

Den som säger eeeeh bör inte tillåtas beträda Morgonstudion, Aktuellt, Debatt, Forum, Uppdag Granskning för att nämna några kostnadsställen i Public Service, ej heller tillåtas beträda Sveriges Riksdag.

Den som inte vårdar språket bör gå i talterapi och lära sig att uttrycka sig. Har du något att säga, säg det, annars håll käften! Släpp inte in vilka undermåliga språkmissbrukare, slappisar, som hellst.

Följande två kvinnor representerar inte de värsta ”eeeh-arna”. De är snarare att betrakta som ”normal-eeeh-are”. Men det låter ändå förjävligt!

Här ett annat exempel på en individ som saknar begåvning att uttrycka sig. Eeeh är vidrigt!

Nedan redovisas ett exempel på en medborgare, Torbjörn Ferndahl, som kan uttrycka sig utan att behöva skämmas, utan att ideligen säga eeeh, eeh, eeeeh. Men han kan rimligen inte ensam motivera en konfiskation på skattsedeln med syfte att hålla ett undermåligt Public Service under armarna, en sorts konstgjord andning.

Förutom alla dessa ”eeeeh” slarvas det mycket med vårt svenska språk.

Varför innan då det heter före?

Varför effekt istället för inverkan, påverkan, resultat, konsekvens eller följd, för att nämna några alternativa lämpliga ord? Effekt är ju i första hand kW, hk och MW.

Varför dej då det heter du, mej då det heter jag och oss då det heter vi?

Varför dyrt då det avses ett högt pris eller billigt då det avses ett lågt pris? Dyrt innebär ju att priset överstiger värdet oavsett värdet och billigt att värdet överstiger priset oavsett priset.

Varför färg då det är kulör som avses? Färg är ju materialet, det man målar med, det man har i buken, medan kulör är det man ser, dvs synintrycket.

Varför säger man ”framflyttas” när en aktivitet ”senareläggs”?

Varför svarar många med ”Nej men”?

Varför säger vissa ”om man säger så” vilket ordbajseri saknar värde.

Det kan komma mera …

Betänk att det föreligger risk för att barn och invandrare kollar på Public Service och lär sig fel pga alla allvarliga brister i Public Services undermåliga behandling av det svenska språket. Fy, fyy, fyyy!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *