Skaldjursafton på Melanders 21 februari

By | februari 23, 2017

Eftersom jag älskar hummer, krabba, kräftor, räkor och gärna ett glas vin anmälde jag mig till skaldjursafton på Melanders, arrangerad av SVD Accent. Hade tidigare endast hört talas om Melanders men aldrig varit där. Kom tidigt och valde plast vid bord 5. Strax var det dags för en inledande drink i baren. Det serverades Masi Moxxé Brut (77245) och därtill små snittar täckta med något som liknade skagenröra.

Väl till bords fylldes det efterhand på i glasen med Moxxe och det skålades och välkomnades. Vi fick föreläsningar om kvällens drycker, kvällens olika glas och de rara skaldjuren. Vi serverades också en skvätt AALBORG DILD AKVAVIT (86566), med tydlig dillsmak.

Här nedan berättas om tillredning av hummer:

Sedan var det dags för Chablis Vieilles Vignes (84596) till de kulörglada djuren. Ett vanligt misstag är att kasta sig över läckerheterna innan man tar kort. Så också denna gång.

Här ovan hade vi rensat platån på det mesta. Bakom sitter Eva och John. Det serverades också individuellt diverse varma smårätter att varva med samt en liten dessert vartill bjöds Brachetto d’Acqui (6260). Ett viktigt minne en sån här kväll är alla trevliga människor. En viss ”Lasse” skulle köpa bostadsrätt och sälja villa. Så klart berättade jag om GVK som kan hjälpa till med ”besiktning” och eventuell renovering av badrum/våtrum. SKÅL!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *