Elit Hotels & The Bishops Arms

Repeterar här mitt tidigare mail till Elite Hotels, till My World m.fl.

Därefter följer ytterligare info och redovisning efter nytt besök på Vasagatan 7, den 16 juni.

 

Förolämpning, kränkning och våld av personal på The Bishops Arms

Onsdag kväll, 22 maj, cirka klockan 19.30-21 besökte jag The Bishops Arms på Linnégatan, strax intill Sturegatan. Jag beställde en stor stark, ljus lager, samt jordnötter. Efter en stund blev det en repeat ty nötterna var förträffliga i de trevliga konservbrukarna. Nöjd med förtäringen var det snart dags att betala, lite drygt 200 SEK. Jag lämnade då fram mitt fysiska presentkort med värde 1000 kronor. Damen som serverat svarade att det inte gällde på The Bishops Arms, endast på Elite Hotels. Jag förklarade att The Bishops Arms är helägt av Elite Hotel och att det utretts av My World, i samarbete med Elite Hotels och bekräftats flera gånger att presentkortet gäller också på The Bishops Arms. Så jag vidhöll att barpersonalen ska ta betalt genom att debitera presentkortet, vilket innehåller kontanter.

Du ska få prata med min chef, vilken strax anlände. Praktiskt taget samma ordväxling utspelades. Chefen, en lång smal herre ville att jag skulle förklara hur betalning skulle ske. Jag menade att det är er interna angelägenhet att ha koll, att utveckla er verksamhet och tillse att ni har kompetens att ta betalt via presentkort som jag ånyo åberopade. Nu blev chefen lätt irriterad och anklagade mig för att dricka och äta gratis. Det var en uppenbar förolämpning! Då han antagligen förstod att han inte kunde övertyga mig om att jag hade fel, bad han om legitimation. Utan att på något vis vara tvungen, räckte jag ändå fram mitt körkort. Chefen gick bakom och kom tillbaka med en fotokopia av körkortet. Utan att tacka för lånet lämnade han tillbaka körkortet med en nonchalans som om jag inte existerade. Varefter han vände ryggen till och gick till höger innanför bardisken. Jag valde då att lämna lokalen.

 

På väg mot centralstationen, till fots, passerar man The Bishops Arms på Vasagatan. Jag har varit där flera gånger under vintern/våren, bl.a. ätit middag för över 1000 kr samt beställt och betalat såväl öl som vin i baren med olika gäster.

Vid de två senaste tillfällena har jag försökt betala med presentkortet, vilket personalen vägrat. Så jag betalade med MasterCard. Direkt efter det senaste besöket, 24 april, rapporterade jag till, och tog upp frågan, med personalen på My Worlds kontor, vilken ett par timmar senare ringd tillbaka till mig och bekräftade ånyo att man varit i kontakt med Elite Hotels och det bedyrats att det nu skulle funka med presentkortet på The Bishops Arms. Det var framför allt restaurangen/baren vid Vasagatan som varit i särskild fokus. Andra gäster, t.ex. från Norge hade också blivit vägrade betalning med presentkortet. 

Igår, 22 maj, hade det alltså gått ytterligare cirka fyra veckor. Och jag tog för givet att man nu hade fått ordning på betalningen. Här var man ju välinformerad sedan flera gånger tidigare och Elite Hotels hade haft god tid på sig att såväl informera som att ordna/installera betalningsfunktion. Tänkte att ”Linnégatans” okunnighet kanske var ett undantag eller ett ”olycksfall”.

 Jag beställd en ljus lager, men inga jordnötter. Den serverades av en lång dam som jobbat där också tidigare. Hon kommer från ett land något öster om vårt forna Europa, kanske var det Tjetjenien, minns inte riktigt. Men hon kommunicerar bara på engelska, vilket är okej på en engelsk pub. Jag tog direkt en liten klunk efter den långa promenaden denna varma onsdagskväll. ”Tjetjenskan” begärde omgående betalning med kortläsaren. Jag räckte fram mitt presentkort. ”Det gäller inte här” förklarade hon. ”Yes it does” svarade jag. Tjetjenskan hämtade då den lite mindre och svenska ”barföreståndaren”. Hon kände igen mig … ”du har varit här flera gånger” påtalade hon. Javisst sa jag, men efter mina tidigare besök har det ånyo utretts och fastslagits att Elite Hotels presentkort gäller här, påtalade jag. Barföreståndaren förklarade då att de inte hade någon metod att ta betalt. Lös problemet menade jag. Ring till Elite Hotels så de får förklara hur ni ska göra.

 Nu insåg de båda damerna att jag förmodligen hade ett formellt övertag. Jag vill inte påstå att de tappade besinningen, men nära nog. När jag lyfte glaset till munnen för ytterligare en klunk, slet tjetjenskan med våld glaset ur handen på mig så jag trodde först att hon bröt ett par fingrar, alltmedan man förklarade att jag skulle utvisas, med hjälp av vaktstyrkan, uppfattade jag. Då gick jag med raska steg mot entrén och lämnade lokalen.
 
Jag vill påstå att dessa två händelser är graverade, inte endast för The Bishops Arms utan också för hela hotellkedjan och Elite Hotels AB.
Med vänlig hälsning,
Bengt ”LinkedIn” Jonasson
Ansvarsfull Kompetens i Sverige AB
Den 16 juni hade jag träff med en dam kl 14.45. Vi hade bestämt att inleda i baren på Vasagatan 7.
Jag hade anlänt ca 10 min före och tog kontakt med bar-ansvarige samt beklagade det tidigare missödet men hoppades att det nu löst sig med debitering av Elits presentkort. Jag upplevde nu ett positivt och vänligt bemötande. Det skulle gå bra, uppfattade jag.
Min gäst önskade Campari + kolsyrat vatten alltmedan jag själv valde ett glas husets vita.
Jag tänkte att vi sedan skulle gå till Ciau Ciau för att inta middag. Jag bad således  att få betala direkt.
Man sade sig haft strul kvällen före men att det skulle fixa sig. Så småningom tillfrågades jag, med kortet i kortläsaren om min PIN-kod. Mindes inte att jag fått någon särskild pinkod kopplad till presentkortet men provade ändå med den generella 4-siffrig allmänna kod jag har för vissa köp i MyWorld. Men det var förgäves.
För att mer krångel skulle undvikas erbjöd jag mig att betala med MasterCard. Personalen hade ju nu varit tillmötesgående och ansträngt sig.
Men personalen insisterade nu och menade att jag inte skulle lida för att de inte kunde lösa betalningen.
”Vi sänder en faktura till Elite så får hotellet hantera betalningen. Vi vill bara att du godkänner och skriver under fakturan och anger ditt mobilnummer.”
Då gjorde jag det samt erhöll en kopia på köpet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *