SOMMARGOLFEN – i Örebro

Jonas Amcoff som har tagit över efter Don Gustavo erbjuder ett urval av arrangemang och resor i anslutning till golf, underhållning och dans.

Jag hade aldrig tidigare spelat på Kårsta, norr om Örebro, vilken var bokad för årets tävling med 4-mannalag.

Åtskilliga av de 72 golfarna anlände redan på måndagen cirka kl 15. Det erbjuds uppfiskande öl och vin som förtärs utomhus i nära tropisk värme vid Scandic Grand Hotel.

Middag serveras normalt klocka 19. Jonas inledde med underhållning.

Jag blev framgångsrikt placerad i Team Uller och vi hade fått ett utmärkt bord med bra kontakt med scenen.

Här följer hela startfältet:

På tisdagen var vi samtliga samlade kl. 9 inför kanonstart kl. 10.

Maria Uller var team-ledare i bollen och nog den mest positiva golfare jag spelat med. Hon vann rättvist den individuella damtävlingen ”Närmast hål” på #13, par 3, med 3,90 meter till ”koppen”.

Den andra damtävlingen, längsta drive, vanns av glada, duktiga Annika.

Bill Öhrström hade infunnit sig redan till måndagens middag. På tisdagen var det dags för framträdanden och underhållning.

Det blev mycket munspel men också fantastisk blues i olika varianter med stöd av övriga förträffliga musiker.

2:a speldagen var det jättevarmt och jag kom inte i närheten av de 40 poäng jag märkligt nog fixat under tisdagen. Vi inledde båda dagarna på hål 11. Efter åtta spelade var klockan 12 och det satt bra med Kårstads hamburgare. Hade ju ätit frukost redan kl. 7 båda dagarna. Gårdagens kycklingrätt var också utmärkt. Såväl Maria som jag spelade alltså sämre i värmen alltmedan Svante gjorde en utmärkt insats.

Vid kvällens prisutdelning visade det sig att vi hamnar i mitten av resultatlistan. Det räckte dock till pris t.ex. en fin golftröja. Jag valde dock en utmärkt väl designad keps.

Därefter blev det dans, såväl disco som pardans efter tycke och smak. Maria som jag tog en sväng med under tisdagen hade med Jimmi dragit hem till Åtvidaberg. Men Annika tackade ja till ett par låtar.

På väg hem torsdag förmiddag svängde jag förbi Åsta Antik. Mötte ägaren som dock var tvungen att skjutsa anhörig till järnvägsstationen. Så det blev ingen affär denna gång.

Hade också ett ärende till Katrineholm och valde en väg jag aldrig tidigare åkt. Passerade då en mindre bro över Hjälmare Kanal.

Väl hemma på Dalarö ser jag fram mot nästa sommartävling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *