Återbesök i Novo Sancti Petri för golfspel

Vi hade utmärkt väder 2015 så varför inte ge resmålet en ny chans. Lite häftigt att spela så nära Atlantens dånande vågor in mot stranden. I år hade vi en ny Fredrik med som instruktör förutom vår trygge Rikard. Här ser vi dem vila på nedresan:
image
I år lämnade vi Arlanda ett par timmar senare än förra året men anlände till hotel IBEROSTAR strax innan matsalen stängde kl 22. Snabbt in med packningen i vestibulen och på med ”All inclusive-bandet” så in till den digra buffén, till vin, vatten och öl.
image
Därefter ut till baren intill lobbyn, till förfriskningar och underhållning. ABBA verkar vara väldigt populära i denna miljö.

Ett viktigt inslag i Haninge Strands golfresor är utbildning och träning på alla sorters slag. Nu fick Fredrik visa sig på styva linan.

 

Första dagen, söndagen, gick vi ut på A-banan. Här ser vi klubbens ordförande slå ut. Det är en vacker bana.

image

På hål 6 hade det börjat regna och kameran var tryggt undanstoppad. Tyvägg missade jag filmningen på tisdagen då vågorna mot strand var höga, dånade och alstrade mycket vitt. Har bara denna bild där Lars-Eric just spelat in till flaggan i närkant. Man kan dock skymta Atlanten i bakgrunden, dock utanför det område där vågorna bryter. klicka på bilden för att förstora.
image

Bland de nya deltagarna, vilka inte var med förra året, cirka hälften, var det särskilt roligt att lära känna, Björn, Jan, Kjell och Rolf. Men samtliga var mycket trevliga. Fredrik och Mats var nya roliga erfarenheter.

En kväll var de utpräglad skaldjursafton. Vi hade kommit hem sent efter onsdagstävlingen då första boll gått ut klockan 15.30. Det var en kompensation för att måndagen blåst och regnat bort. Jag hann dock inte med samtliga läckerheter, som t.ex. dessa:
image
och dessa:
image
Eftersom vi skulle gå ut sent under onsdagen, vår fridag, hade jag forskat lite på lojalitetspartners till Lyoness. Jag bestämde mig för att äta lunch hos Tele-Pizza som var medlem. Lite cash-back bör man ju skrapa ihop också på en semestervecka.

Det var enligt Lyoness förträffliga It-system cirka 2,5 km dit fågelvägen. I praktiken innebar det 3 km att promenera.

image

Jag kände mig glad i hågen efter ett SMS från Lyoness dagen före. 8075 kronor hade betalats tillbaka förutom den allt mer vanliga tisdagsavkastningen på runt tusen kronor. Det visade sig senare att de 8075 kronorna utgjorde resultatet av att en enhet i bokningskategori 2 i Norge om 1425 kronor, en typ av handpenning jag aldrig tänkt mig att utnyttja, nu ”fallit ut” som följd av näringsidkares rabatter och att norrmännen är långt mer aktiva än vi relativt slöa svenskar.

image

Väl framme visade det sig att pizzan var stängd. Det var ju typiskt spanskt, får jag förmoda, att när det normalt är lunch, kl 12.30. är det inte öppet. Klicka på bilden för att förstora och räta upp.
image
Jag marscherade raskt tillbaka för att istället inta lunch på The Club. Det blev en kycklingburgare typ ”Courdon Bleu”.

Så här kan det ta sig ut när merparten är samlade:

Någon gång händer det att spelet bromsas upp av en främre boll. Bernt tar sig en liten vila:

image

Under kvällar bjöds olika varianter på underhållning. Antingen var det dans eller var det sång och ibland en kombination.

En drink, före eller efter maten, är aldrig fel: Bernt och Jan funderar över vad som kan smaka bäst. Cava var populär men GT slinker också ned lätt.

image

Det är rätt kul att se proffsen på utskänkning agera bakom bardisken.

Alltid trivsam stämning på golfresor och mycket kul:

image

Varje morgon efter frukost samlas vi där man kvitterar ut bilar och trolleys. Rikard informerar om både träning och spel. Var ska respektive grupp börja.

Under torsdagen blev det lite mer sofistikerat med närspelet. Vi skulle välja klubba och slag på 6, 14, 30 och 50 meter. Här har just grupp 1 övat:

Nu var det vår tur. Det hade också varit lite bråk med ett par som inkräktade på vårt bokade revir. De hade käftat tillbaka och Fredikt ansåg att det löser sig med lite kompromissande.

Torsdag var det spel på Centro B. Jag gick med Björn och Lars-Eric. För ovanlighetens skull började jag ganska hyfsat och tog lagets poäng i ”bästboll”. Fattas bara annat, jag hade ju många fler slag. På A-banan hade Björn varit närmast flagg på det utvalda korthålet 14 två dagar i rad. Nu hade det fantastiska flytet kommit lite i skymundan. Men vad gjorde det i det fina vädret, här just efter par 3, hål 8. vi spelade ut på hål 9 och gick över bron till fairway.

Efter framgång under dagen blir det prisutdelning. Då gäller det att också hålla tacktal. Nu är Rolf A i farten. Tur att man inte hör vad han säger. Det verkar en smula omständigt. Men strumporna kan man inte ta fel på.

Stämningen är ofta hög redan före middagen och efter är den oslagbar. Vi från Skandinavien är alla vikingar vi.

Spellistan med bollarna var uppsatt på fredagsmorgonen. I samband med lunch var det dags för gruppfoto med de nya fina tröjorna, Rikard delat ut.

Årets deltagare var utan särskild ordning:
Ann-Marie, Annti, Bengt, Bernt, Björn, Britt-Marie, Christer, Else, Fredrik (pro), Inger, Ingrid, Jan B, Kjell, Lars-Eric, Margaretha, Mats, Rikard (pro), Rolf A, Rolf C, Susanne, Ulf, och Ulla.

Tyvärr blev årets gruppbild också lite oskarp, men jag hoppas på en bättre så småningom.
image
Jag filmade dock när alla spred sig efter gruppfotot och gick för att slå ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *