Traditionell sång- och vårfest i Alvik

Pålitlige civilingenjören Hans Morling hade lyckats väl med en nu återkommande träff på Tranebergsstugan. Elden brann utanför och gästerna droppade in, de flesta gående från Alviks T-banestation, men en och annan hade kostat på taxi.

Först in och hälsa samt få den efterlängtade drinken. Ulf Johannissen delade ut sånghäften varefter vi snart samlades utanför. Först ett trefaldigt hurra för konungen.

Vissa har svårt att räkna till tre. Men vad gör det en så här skön afton. Fniss! Det fina vädret lockade samtidigt som doften och värmen från eldkorgarna bidrog till den behagliga stämningen. Ja, så till skrål eller välsång efter bästa förmåga.

Skål på alla glada festprissar!
image

image

image

Så till middagen och menyn:

image

Årets bordsplacering bygger normalt på viss personkännedom. Stackars Annika som ojade sig över att behöva få mig till bordet. Vi har ju både åkt skidor och spelat golf tillsammans på resor. Kunde jag inte få träffa någon ny tänkte Annika. Men det var väl straffet för att komma något för sent. Annika hade gått åt fel håll från Alviks station. Kompass rekommenderas!

image

image

Placeringen mer i detalj:

image

Det blev mer sång och framför allt nubbevisor, de vanliga. Min favorit kom dock inte på tal:

1) När gäddorna leker i vik och vass
och solen går ned bakom Sjöbloms dass
ja då är det vår, och helan den går.

2) När gummorna går där med hängiga bröst
och gubbarna ej längre har nån lust
ja då är det höst, och halvan en tröst!

Förövrigt framställdes förträffligt tal till mannen av glada Ann Wennström och ett lika bra tal till kvinnan av trogne Sven Ekman.

Sedan blev det dans för hela slanten. Det serverades kaffe med liten chokladinspirerad sötsak och konjak eller whisky till. Fram på småtimmarna överraskades vi av vickning, varm kokt kolv med bröd och senap. Här svälter man inte ihjäl.

Tack Hans och så ser vi fram mot nästa Valborgsmässoafton. Ett år går ju fort. Tyvärr missade jag några danser. Får skärpa mig till nästa år. Kul att du redan reserverat.

image

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *